2010. július 24., szombat

Dowsing-varázsvessző és távérzékelés

Nemrégiben valaki próbát tett velem vendégségben. A varázsvessző gyakorlati alkalmazása lett volna a feladatom, ami eddig kimaradt az életemből... Az egyik alapgyakorlat a terítő alá elrejtett fém és műanyag pénz megtalálása lett volna a kísérlet célja, de már az előjelek is borúsak voltak, nem tudtam rendesen megfogni a vörösréz célszerszámot, szinte fogantyúként kapaszkodtam bele, nem esett kézre...

A próba se volt eredményes, de ez mégis jól sült el, mert a téma továbbgondolására sarkalt, nem hagytam annyiban a kudarcot. Megvizsgáltam mindjárt helyben, mi a baj, mit rontottam el, hogy a testközelben levő tárgyakat nem tudom helyesen felismerni. Így már rögtön megértettem, hogy miért is lehet hasznos a varázsvessző alkalmazása, ami több magasan képzett távérzékelőnél is napi gyakorlat. Rájöttem, hogy nagyonis hasznos dolog egy segédeszközt a tudatalatti számára beiktatni, hogy ne kelljen minden részinformációnak tudatosodnia, mert az idő rohan, és az első hírtelen benyomások gyakran helyesek, "csak" a tudaton keresztüli feldolgozásuk, pontosításuk rontja le a hatékonyságot. Például ha egy gyémántbányát kellene megkeresnünk a térképen, a varázsvesszővel rövid rákészülés majd 1-2 pásztázás után a helyet meg lehet találni, ráközelíteni. Ugyanez meditatívan végezve időben hoszabb folyamat lehet, ráadásul ha képeket, formákat látunk, vagy egy tájat, azt még tovább kell szükíteni. Trükközni persze lehet, ha megpróbálunk fejben térképet nézni,vagy azon mozgást, útvonalat, de ez nem mindíg sikerül, vagy ellentmondásba kerül más benyomásokkal, vagy pl. zavaró módon "ugrál" ide-oda a nyomkövetőnk (tipikusan, ha mozgásban van egy keresett személy,nemcsak adott pillanatban, hanem folyamatosan váltja pl. naponta a szállását, az ilyen mozgás időrendjének megállapítása is a feladat része, tudatosan kell végezni). Jól összekomponált segédeszközökkel lehetséges fizikailag jelen nem lévő célszemély, célpont, tárgy "megkeresése" is, térképpel, minták,vagy a személyhez köthető használati tárgyak, fotók, stb. közötti választással...

A jó kérdésfeltevés itt is alapfeltétel (vak kód, vagy direkt kérdés egyaránt használható). A konkrét esetnél - mivel nem forgott a kezemben a varázsvessző -, megpróbáltam meditatívan is keresgélni, ami szintén nem volt sikeres, a hiba nem is volt elsőre nyílvánvaló: láttam úgymond a két pénzérmét, de hát nem ez volt a feladat, hanem hogy a nem fémből készültet felderítsem. Ez esetben a képi információ nem volt elégséges, és az alatt az idő alatt, amíg pl. más benyomásokkal próbálnám ellenőrizni újra és újra, egy gyakorlott ember ingával, varázsvesszővel simán megoldja a feladatot. Kissé paradox módon egy másik feladat, a szomszéd szobában eldugott vizespalackok színe, tartalma jobban sikerült.

A nagy tanulság mindenképpen az, hogy a kutatónak olyan technikákat is kell értenie, ismerni, amit esetleg nem használ. Itt az elemzés eredménye az lett, hogy ha a jövőben nem is akarok ilyen eszközzel dolgozni, a sima képi megjelenítés nem elégséges: a tudatkivetítés, kihelyezés a célpontba (anyag, szerkezet-vizsgálat) adhatja meg azt a kötelező kiegészítést, ami segíthet olyan személynek is, aki eszközzel dolgozik, de éppen nincs nála, vagy nem tudja elővenni azt.

Az alábbi videón a kiképzett katonai remote viewer Paul H.Smith foglalja össze röviden a dowsing lényegét:



Mások is használják, Lyn Buchanan például úgy szerkeszti a gyakorló feladványait, hogy a vak kódos esetekhez térképmelléklet is tartozik, melyeket ingás, varázsvesszős gyakorlásra szán. Ahol fogalmilag kizárt a térképhasználat, jelöli:

http://www.crviewer.com/TARGETS/TargetIndex.asp


Lezárásul: a saját stílusunk kialakítása érdekében mindent próbáljunk ki, a korábban említet pszichometriát, valamint a másfajta eszközhasználatot, a spontán rajzolást (ideogramm) és a hibáink elemzésén át keressük meg a személyiségünknek megfelelő érzékelési módszereket. Ha hasznos dolgokat akarunk csinálni, pl. eltűnt embert megkeresni, a végeredmény számít, nincs is értelme osztályozni hogy melyik technika elegánsabb, vagy igényel erősebb mentális képességeket. Egy szükséges alapintelligencia, müveltség ami a legtöbb embernek rendelkezésére áll már biztosítja hogy kitartással és önképzéssel egészen bonyolult kérdéseket is megválaszoljon az, akinek esetleg nehezére esik meditálni, vizualizálni egy feladat megoldását.


Nincsenek megjegyzések: